Mijn maand – januari 2020

Mijn maand – januari 2020

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is er halverwege de maand geen overzichtje online gekomen. Dat klopt! Vanaf nu wil ik jullie namelijk maandelijks gaan updaten zodat ik wat meer tijd over houd om ook andere soort blogs te schrijven. Zo schreef ik in januari al een stukje over mijn vijf favoriete wrap combinaties, tipte ik jullie een aantal leuke food hotspots in Gouda én vertelde ik jullie over mijn zoektocht naar mijn ideale (professionelere) camera. Toch liever vaker op de hoogte blijven? Zorg er dan voor dat je mij volgt op Instagram, want daar houd ik jullie bijna dagelijks op de hoogte 🙂 Dan nu over naar mijn januari!


Goede voornemens?
Echt goede voornemens maakte ik niet, maar de afgelopen maand at ik wel bewust doordeweeks geen koek, snoep, chocolade en chips. Niet om af te vallen, maar ik wilde gewoon af van na elke maaltijd meteen zin hebben in iets zoets. Daarnaast had ik in december zóveel slechts gegeten dat ik er geeneens meer zin in had. Ik ruilde al het slechts doordeweeks dus in voor zelfgebakken bananenbrood (dit recept), worteltjes en rijstwafels met humus. Ook super lekker en daar blijf je in ieder geval niet van snaaien. Daarnaast genoot ik in het weekend nu éxtra van die zak chips en brownie.

04e042dc-f53f-41ef-af3d-28b521001b91

Van 40 naar 36 uur
Januari was ook de maand waarin ik bij m’n vaste baan van 40 naar 36 uur ging. Dit betekent dat ik nu elke twee weken een vrijdag vrij ben en dat bevalt goehoeeed! Na vijf jaar fulltime gewerkt te hebben is dit echt een luxe voor mij. De eerste vrije dag voelde zelfs een beetje als spijbelen, zo onwennig! Echt minder werken betekent het trouwens niet, want op die ‘vrije’ dag ben ik eigenlijk alleen maar bezig met m’n eigen bedrijfje. Alleen maar leuk en zo hoef ik dit niet altijd in de weekenden te doen! Heel fijn die flexibiliteit.

img_5739

Drie keer in drie dagen naar de tandarts
Helaas had ik ook een aantal mindere dagen deze maand. Ik kreeg last van een kies waar ik al twee keer een wortelkanaalbehandeling op gehad. Gelukkig werk ik bij Dental Clinics en kon ik daardoor heel snel terecht voor een extractie. Dit zorgde er wel voor dat ik drie keer in drie dagen tijd bij de tandarts zat, maar daarna was ik er gelukkig van af. Ik lachte namelijk letterlijk als een boer met kiespijn en op een gegeven moment knalde de pijn zelfs door de ibuprofen heen. Hierboven m’n overlevingspakket haha. De wond is niet gehecht, dus dat moet nu helen en over een tijdje komt er een implantaat voor in de plaats. Ik begin alvast met sparen ;).

img_5735

Sporten
Ik begon de maand heel goed met vier a vijf keer sporten in de week. Echter, gooide de kiespijn roet in het eten waardoor ik ook een week helemaal niet kon sporten. Gelukkig is de pijn inmiddels over en is de wond zo goed als geheeld dus kon ik afgelopen week weer lekker aan de gang. Boksen, hardlopen, yoga, rocycle, high-studio’s én iets wat ik al jaren niet had gedaan: turnen! Vandaag deed ik samen met een vriendin mee aan een turnles voor volwassenen en dat was een groot succes. Ik moest me er even toe zetten, want het was tien jaar geleden dat ik dit voor het laatst had gedaan, maar uiteindelijk deed ik gewoon zoals vanouds weer een arabier flikflak salto. Zo bizar hoe je motorisch geheugen werkt! Het voelde echt alsof ik nooit was gestopt. Heel leuk om zo’n oude hobby weer op te pakken, want we hebben alweer twee lessen extra ingepland 🙂

img_5736

Thialf & Johan Cruijff Arena
Naast dat ik de afgelopen maand veel zelf sportte was ik ook bij verschillende sportwedstrijden aanwezig als toeschouwer. Zo bezocht ik samen met m’n opa, moeder, broertje en nichtje de EK Afstanden van het schaatsen in Thialf en was ik in de Arena voor Ajax tegen Spakenburg. In Thialf ben ik elk jaar wel een paar keer te vinden, maar de Arena was voor mij de eerste keer. Heel leuk om ook eens een voetbalwedstrijd bij te wonen. Wat een sfeertje zeg! En zo groot! Ajax scoorde zeven keer, dus we vermaakten ons goed ;).

img_5738

img_5737

Sleepovers
In januari was ik één weekend bij m’n ouders in Gouda te vinden en de overige weekenden kwam er eigenlijk altijd wel iemand logeren. Zo bleef m’n nichtje na Thialf bij mij slapen en hielden we een chillweekend met onder andere een chocoladefondue. Een weekend later kwamen m’n broertjes langs en gingen we zoals vanouds lekker de stad in en waren we met z’n drieën in de sportschool te vinden. Verder was het afgelopen weekend Nina gezellig van de partij en hielden we een filmavondje met de nodige snacks. Heerlijk!

Nieuwe camera
Daarnaast probeerde ik natuurlijk m’n nieuwe camera uit! De eerste foto van dit artikel was een testshot en daar ben ik al erg tevreden over. Toch is er nog zoveel te leren! Daar ben ik de komende tijd nog wel even mee bezig. Hier kun je nog meer foto’s vinden.

img_5408

Verder ging ik de afgelopen maand uiteten met een oud-collega bij Luc in Utrecht (aanrader!), genoot ik van een high-tea bij Yoghurt Barn met een vriendin, kookte ik een avondje voor m’n opa en oma én bracht ik een bezoekje aan de bioscoop voor de film 1917 (must-see!).

Hoe was jullie januari? Leek wel een half jaar te duren nietwaar? 😉 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een leuke maandoverzicht! Behalve de kiespijn klinkt het als een geweldige maand, en leuk dat je turnen weer kon oppakken! Ik wil in 2020 ook echt weer gaan tennissen, dat heb ik zo lang niet gedaan. Ben benieuwd hoe dat gaat….

  2. Wat een heerlijke foto’s zeg en die tumblingbaan is zo groot! Dit wilde ik vroeger altijd uitproberen toen ik nog op turnen zat.

    1. Jaaaa brings back memories!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: