10 trucjes om meer te kunnen doen in dezelfde tijd

10 trucjes om meer te kunnen doen in dezelfde tijd

Concessies doen. Ik ben er niet zo goed in. Een vaste baan van 36 uur, het bijhouden van m’n blog, freelance taken voor 8 uur per week, zo nu en dan een avondje oppassen, vier keer per week willen sporten, altijd een opgeruimd en schoon huis willen hebben, een sociaal leven én ook nog gewoon avondjes op de bank willen hangen met m’n grote vriend Netflix. Helaas moeten er toch soms keuzes gemaakt worden, óók wanneer je het zoals ondergetekende lastig vindt om ‘nee’ te verkopen. Echter, wíl je niet altijd ‘nee’ verkopen, want soms zijn dingen ook gewoon te leuk om aan je voorbij te laten gaan. Om minder vaak concessies te hoeven doen heb ik mezelf inmiddels een aantal ‘trucjes’ aangeleerd om zoveel mogelijk uit die 168 uur in een week te halen. Let’s go!

Podcasts / luisterboeken
Het liefst zou ik altijd wel in een boek bezig willen zijn. Echter, lukt het lezen van een boek mij vaak alleen op vakantie wanneer ik er echt de rust voor heb. Tot voor kort! M’n moeder raadde mij namelijk de app van de Bibliotheek aan waarin je ook gewoon boeken kunt luisteren. Zo heb ik onlangs ’t Hooge Nest ‘gelezen’ door het luisterboek tijdens auto – en fietsritjes te luisteren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor podcasts. Ideaal!

Opruimen terwijl de waterkoker aan staat
Deze tip heb ik een aantal jaar geleden ergens opgedaan en sindsdien pas ik ‘m aardig vaak toe. Simpel: ruim zoveel mogelijk op terwijl de waterkoker aan staat. Je moet toch wachten op je thee, dus kun je jezelf net zo goed nuttig maken ;). Doordat je nu een deadline hebt werk je veel sneller en is de rommel in een mum van tijd een stuk geslonken.

Dubbele sportles
Voorheen sportte ik doordeweeks meestal drie avonden en volgde ik in het weekend ook nog een sportlesje. Tegenwoordig plan ik een boks – en yogales achter elkaar in waardoor ik doordeweeks één sportavond minder heb en aan iets anders kan besteden zonder hierdoor minder te sporten. Wanneer je toch al in sportschool bent kun je er namelijk net zo goed voor twee uurtjes blijven in plaats van één uur. Scheelt weer reistijd, omkleden en eventueel rekening houden met het avondeten. Natuurlijk kan dit niet met elke lescombinatie, maar doordat ik met boksen vooral m’n armen train en met yoga vooral m’n benen is dit heel goed te doen.

Weekboodschappen doen
Dit trucje is misschien wel heel cliché, maar alle clichés zijn niet voor niets waar toch? Wanneer je in één keer even een goed boodschappenlijstje maakt en meteen voor de hele week inslaat bespaar je zoveel tijd.

Boodschappen bestellen
Wanneer we het dan toch over boodschappen doen hebben, waarom zou je anno 2020 nog steeds naar de fysieke supermarkt gaan? Ik bestel regelmatig bij Picnic en dat is zo chill! Je laat via de app je boodschappen gratis bezorgen én ze komen het brengen tot in de keuken. Heel handig wanneer je net zoals ik op driehoog woont ;). Geen spon (helaas), maar het bespaard wel een hele hoop tijd!

Werk tijdens je werk
Ja, dit klinkt een beetje gek, maar het is echt mogelijk. Ik pas namelijk regelmatig een avondje op en wanneer het kindje op bed ligt werk ik eigenlijk altijd aan m’n blog en/of freelance klussen. Dubbel salaris!

Lunchpauze
Wat voor mij ook goed werkt is om m’n lunchpauze niet elke dag aan keukentafel door te brengen. Meestal ga ik samen met een aantal collega’s een rondje lopen of ik haal alvast wat kleine (vergeten) boodschappen bij de dichtstbijzijnde supermarkt of ik stuur een pakketje retour. Zo ben je er én even uit én hoef je na werktijd niet meer langs het PostNL punt.

Mealprepping
Ook deze tip is misschien wat standaard, maar net zoals het doen van weekboodschappen werkt ook dit trucje voor mij heel goed. Meestal kook ik op zondagavond lekker veel zodat ik hier op maandag en dinsdag geen tijd meer aan hoef te besteden. Op deze dagen is het dan alleen nog even een kwestie van opwarmen en klaar is kees. Scheelt ook weer afwas ;).

Bellen tijdens het afwassen
En als we het dan toch over de afwas hebben, ook die tijd kun je extra nuttig besteden. Soms bel ik tijdens het afwassen namelijk even naar familie of vrienden of ik kijk meteen een serie op m’n iPad die ik op een standaard heb staan. Easy does it!

Meteen sporten na werktijd
In de winter doe ik dit minder, maar in de zomer pas ik dit trucje regelmatig toe. Meestal eet ik m’n avondeten dan tijdens de lunchpauze en eet ik aan het einde van de werkdag wat boterhammen om daarna vervolgens meteen door te rijden naar de hei voor een hardlooprondje. Wanneer je dan thuis komt hoef je nergens meer heen en hoef je ook niet meer te koken. Ideaal! Daarnaast skip je vaak ook de files.

Ik snap dat wanneer je een heel gezin te runnen hebt bovenstaande tips misschien niet altijd mogelijk zijn. Verder wil ik jullie natuurlijk niet aansporen om zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd en jezelf daardoor voorbij te lopen. Echter, zorgen deze trucjes bij mij juist voor meer rustmomenten en hoop ik jullie hier een klein beetje mee te inspireren. Laat je het me weten als je er iets aan hebt gehad? Of heb je misschien zelf nog aanvullingen? Ik ben benieuwd!

Deze post heeft 5 reacties

  1. Hele handige tips! In de tijd dat de waterkoker bezig is, kun je inderdaad al het een en ander doen in huis!

  2. Hele handige tips! Vooral het opruimen als de watekoker aanstaat vind ik een hele goede!

    1. Ja goeie he! Pas dan merk je hoeveel je eigenlijk kunt doen in een korte tijd 🙂

  3. Handige tips geef je! Dat opruimen terwijl de waterkoker aanstaat ga ik ook toepassen. Eens kijken of het effect gaat hebben op mij haha!

    1. Leuk om te horen! Haha ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: