De geplande route voor Zuid-Afrika

De geplande route voor Zuid-Afrika

Het is bijna zover! Over ruim een week pak ik, samen met m’n broertjes, het vliegtuig naar Kaapstad. Een stad die vanwege haar diversiteit al jaren bovenaan m’n bucketlist staat. Omdat we voor 2,5 week die kant op gaan en zoveel mogelijk willen zien zullen we naast Kaapstad ook een aantal andere plaatsen bezoeken. Benieuwd naar de geplande route? Ik laat het je zien!


arno-smit-fwtXC2sP7Tg-unsplash

Kaapstad
De eerste en de laatste vier dagen van de trip zullen we in Kaapstad zelf doorbrengen. Alleen hier is namelijk al genoeg te beleven volgens mij. Zo kunnen we zowel Lion’s Head als de Tafelberg gaan beklimmen, Robbeneiland en Bo-Kaap bezoeken, genieten van de zon op de verschillende stranden en een mini roadtrip op het Kaapse Schiereiland.

vaughn-wright-aKbZDRowZO0-unsplash

Wijngebieden
Vlakbij Kaapstad zijn verscheidene wijngebieden zoals Constantia, Stellenbosch en Franschhoek te vinden. In de laatstgenoemde zullen we, na de eerste paar dagen in Kaapstad, sowieso een nachtje verblijven, maar ook de overige zullen we misschien nog wel aandoen. Wine-tasting!

thomas-peham-JW1HKkDhsIU-unsplash

tempsnip

De Tuinroute 
Na Franschhoek is het tijd voor de Tuinroute. Dit is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het schijnt de mooiste route te zijn die je kunt rijden om de zuidkust van Zuid-Afrika te ontdekken. Over deze route zullen wij ongeveer een week doen zodat er genoeg tijd is om alle gewenste stops te maken.

Swellendam
De eerste stop die we op de route gaan maken is Swellendam. Hier schijnt niet veel te doen te zijn, maar ik denk dat we dat na een paar dagen Kaapstad en de wijngebieden wel even kunnen gebruiken ;).

Plettenbergbaai
Na Swellendam zullen we onze weg vervolgen naar Plettenbergbaai. Dit schijnt een van de mooiste stops te zijn langs de route. Hier zullen we dan ook drie nachten verblijven om onder andere Knysna en het Tsitsikamma National Park te bezoeken.

Addo National Park
De laatste stop zal Addo National Park zijn waar we waarschijnlijk olifanten in het wild zullen spotten.  Je mag hier met je eigen huurauto doorheen rijden, maar misschien dat we onder begeleiding van een ranger het park in zullen gaan waardoor we hopelijk op de mooiste plekjes zullen komen. Tegen die tijd maar even bekijken!

Na Addo zullen we vervolgens vanuit Port Elizabeth terugvliegen naar Kaapstad voor de laatste dagen van de vakantie.

rachel-martin-PnAc2UaeqII-unsplash

De voorbereidingen
Omdat ik het plannen en indelen van een vakantie misschien wel net zo leuk vind als de vakantie zelf heb ik eigenlijk alles al geregeld. De verschillende vluchten en verblijven zijn geboekt, de huurauto is geregeld en de internationale rijbewijzen zijn binnen. Daarnaast is zelfs de koffer afgelopen weekend al tevoorschijn gehaald, want m’n zomerkleding en bikini’s draag ik momenteel toch niet, dus dan kan ik het net zo goed al klaarleggen toch? 😉 Deze van LASCANA vind ik trouwens erg leuk, dus misschien dat ik die nog wel bestel. Zoals je misschien wel merkt kan ik echt niet wachten om te gaan na die herfstige periode hier in Nederland. Nog heel even geduld!

Ben jij al eens in Zuid-Afrika geweest en heb je misschien nog tips voor me? Laat het dan vooral even weten in de comments!

Deze post heeft 8 reacties

 1. Wat super tof dat je daarheen gaat! Ben zo benieuwd naar alle foto’s en verhalen.

  1. Keep you posted 💋

 2. Wow wat ontzettend tof dat je daarheen gaat! Het staat ook hoog op mijn lijstje en ik hoop echt deze reis ooit nog te kunnen maken.

  1. Ja heel veel zin in 🙂

 3. Zoooo gaaf! Ik snap dat je niet kunt wachten om te gaan. Ik kan niet wachten op de foto’s!

  1. Leuk om te horen 🙂 Zal er sowieso een aantal blogjes aan wijden!

 4. Ik ben er nog nooit geweest, maar dit is bij mij momenteel misschien wel mijn nummer één op de lijst van bestemmingen waar ik graag heen wil gaan. Lijkt me zo mooi daar! Super leuk ook dat je deze reis samen met je broertjes gaat maken.

  1. Jaaa heel bijzonder om met hen te gaan! Nu al zin in en hopelijk kan ik je daarna met genoeg leuke verhalen inspireren om ook snel een ticket te boeken 😍

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: