Roadtrippen over het Kaapse schiereiland – Onze huurauto, route en verschillende stops

Roadtrippen over het Kaapse schiereiland – Onze huurauto, route en verschillende stops

Het Kaapse schiereiland, ook wel de Cape Peninsula genoemd, ligt ten zuiden van Kaapstad en loopt zo’n 75 kilometer de Atlantische Oceaan in. We huurden een auto en  besloten om het rotsachtige schiereiland in één dag te verkennen. In dit artikel laat ik je onze huurauto, de precieze route en de verschillende stops zien.

2e8ed71d-8426-479a-b108-edc6a2afd85f
img_7961

De huurauto 
Maak kennis met onze huurauto! Deze KIA Sportage huurden we voor 10 dagen via Sunny Cars en dat beviel erg goed. De auto had maar 5000 kilometer op de teller staan en was dus nog erg nieuw. De KIA Sportage is een SUV en dat kan ik echt aanbevelen gezien het landschap in Zuid-Afrika aardig heuvelachtig is en een auto met wat meer vermogen dan erg welkom is. In Zuid-Afrika dien je aan de linkerkant van de weg te rijden. We hadden gedacht hier aan te moeten wennen, maar eigenlijk ging dit vanzelf. De wegen buiten Kaapstad zijn erg duidelijk en rustig. Wel zou ik aanraden om een auto met automaat te huren, want schakelen met rechts op onbekende wegen zagen wij niet zitten…

paint

Onze route
Hierboven de route die we reden. Vanuit Kaapstad reden we via Muizenberg en Kalk Bay naar Simon’s Town waar we de pinguïns op Boulders Beach bewonderden. Vervolgens reden we naar het meest zuidwestelijke puntje van het schiereiland: Kaap de Goede Hoop. Via Kommetjie en Noordhoek Beach reden we verder naar Chapman’s Peak. Dit is de tolweg tussen Noordhoek en Hout Bay waar veel autoreclames worden opgenomen vanwege de prachtige omgeving. Na Chapman’s Peak reden we Kaapstad weer binnen.

facetune_15-03-2020-12-59-21
img_7037

De verschillende tussenstops

Lunchen in Muizenberg
Vanuit Kaapstad reden we naar Muizenberg, onze eerste tussenstop. Muizenberg staat vooral bekend om haar strand wat geliefd is onder surfers. Daarnaast kun je er de iconische gekleurde strandhuisjes vinden. Aan de boulevard lunchten we bij Knead Bakery en liepen we nog even naar binnen bij Bootlegger voor twee koffies en een chai latte voor onderweg.

e1f85912-1805-4709-a02c-d6d65525f568
34b6a9a8-04b2-4a41-ba63-f9fc0bc4a51b

Pinguïns in Simon’s Town
Via Kalk Bay reden we naar Simon’s Town waar het beroemde Boulders Beach te vinden is. We navigeerden naar ‘Seaforth Beach Parking Lot’ en liepen vervolgens naar het Boulders Visitor Centre waar je vanaf een afstandje pinguïns op het strand kunt zien. Hier gingen we echter niet naar binnen, want we vervolgden onze weg iets verder totdat we bij de strandingang kwamen. Hier betaal je ook entree, maar kun je wel bij de pinguïns op het strand lopen. Zo leuk om die beestjes te zien!

02a3a485-04f0-441f-af69-ea46bd8d9da3

Toen we eenmaal weer vlakbij de auto waren stopten we nog even bij The Magic Window voor wat drankjes voor onderweg.

img_7963
25118078-f134-477c-a5e8-6ecd287689e3
e542d3ce-90a8-4bfa-8d12-2ce2e60e6ffb

Kaap de Goede Hoop
Vanuit Simon’s Town vervolgden we onze weg naar Kaap de Goede Hoop: het meest zuidwestelijke puntje van het vaste land van Afrika. Alleen de weg ernaartoe is al erg indrukwekkend. Zo kom je struisvogels tegen en rijd je een prachtig stuk langs de kust. Eenmaal op de bestemming aangekomen kun je een stukje omhoog lopen waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan.

6675403c-bffc-48e7-9150-faf1e2a21b71
img_7117
fa21f59a-dda0-4c43-a8f8-983f1be3a4f5

Chapman’s Peak
Via Kommetjie reden we naar Chapman’s Peak. Zoals hierboven al verteld is dit de tolweg tussen Noordhoek en Hout Bay waar veel autoreclames worden opgenomen. En dat snap ik wel, want wat een prachtige route is dit. Wij reden dit stuk tijdens zonsondergang wat alles nog mooier maakte, dus dat kan ik je ook zeker aanraden.

785c9106-2eda-479b-8111-99f581d67df6
Foto door @marcvoogt

img_7306

Llandudno & Camps Bay
Via stranden Llandudno en Camps Bay reden we weer terug naar Kaapstad. Dat was ook het moment dat we zagen dat de Tafelberg in brand stond. Heftig om te zien! Daarentegen leverde het wel mooie plaatjes op.

Over bovenstaande route doe je dus bijna vier uur. Echter, stop je natuurlijk bij de verschillende tussenstops en ook onderweg zet je de auto nog weleens langs de kant om van het uitzicht te genieten. In totaal zou ik er dus een dag voor uittrekken.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s! Krijg hierdoor zo’n zin om te reizen.

  2. Wat een mooie foto’s!! Ziet er heeeel gaaf uit. Ik moet bekennen dat Zuid-Afrika nooit per sé op mijn wenslijstje stond, maar na deze blog ga ik me er toch eens in verdiepen.

    1. Dankjewel 🙂 Ja, echt een tof land! Heel divers, dus zeker eens over nadenken.

  3. Ik heb jullie vakantie met veel plezier gevolgd op Instagram. Zo leuk om de foto’s te zien en hierover te lezen. Zuid-Afrika staat bij bij nog steeds heel hoog op het lijstje, maar voor alsnog geen idee wanneer ik er ooit zal komen. One day, haha. 🙂

    1. Leuk om te horen zeg 🙂 Hebben ook echt genoten en ik kom zeker nog eens terug! En inderdaad, one day 😉 haha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: