Wijnen, wijnen, wijnen in Franschhoek en Paarl

Wijnen, wijnen, wijnen in Franschhoek en Paarl

Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika kan een bezoekje aan een wijngebied natuurlijk niet ontbreken. Rondom Kaapstad kun je verschillende wijngebieden vinden zoals Stellenbosch, Constantia, Paarl en Franschhoek. Wij bezochten de laatste twee en vonden dit echt één van de hoogtepunten van onze trip. In prachtige wijnvelden met bergtoppen en valleien op de achtergrond genietend van een wijntje en een picknick. Klinkt heerlijk toch? In dit artikel vertel ik je er alles over!

f977f2e8-58bd-4899-b3b0-5d811ea3532d
facetune_17-03-2020-21-39-37

Franschhoek

Wine Tram
Het eerste wijngebied dat we bezochten was Franschhoek. ’s Ochtends reden we vanuit Kaapstad in een uurtje naar ons guesthouse voor de komende nacht, Maison du Cap. Een heel fijn en luxe kleinschalig verblijf in een rustige straat in Franschhoek. Aanrader! We dropten onze koffers en reden vervolgens in vijf minuten naar het vertrekstation van de Wine Tram. Dit is een hop-on hop-off tour waarbij je uit meerdere lijnen kunt kiezen die je naar verschillende wijnboerderijen brengen. Wij kozen voor de paarse lijn, omdat hier twee wijnhuizen bij aangesloten zaten die op m’n lijstje stonden om te bekijken. Ik vind dit concept zelf echt ideaal, want op deze manier hoef je niet met een slok op achter het stuur te kruipen en kun je dus gemakkelijk verschillende wijnhuizen op één dag bezoeken.

29542e0b-5a74-4413-ad8a-3f56b5b2845bfacetune_30-03-2020-12-59-50img_7352

Boschendal
De eerste stop was Boschendal waar bij aankomst de gereserveerde picknick in een rozentuin al voor ons klaar stond. De picknick was erg uitgebreid met verschillende verse en homemade producten. Alle ingrediënten kwamen rechtstreeks vanaf het landgoed. Echt top! Wijntje erbij en genieten maar.

d0ad9886-5be2-46c2-9823-78aee8962ab8

492c1198-22a4-4fef-a0d7-1f3e166583e4
b65b761c-4e1d-4d0a-8fc3-8064b5d6a0b1

Paarl

Babylonstoren
De tweede stop was in Paarl, namelijk Babylonstoren. Dit is de oudste boerderij in de omgeving van Kaapstad en is van Nederlandse oorsprong. Alles op de boerderij ziet er gelikt uit en in de farmshop haal je de leukste souvenirs zoals thee, zeep, theedoeken en natuurlijk wijn. Daarnaast kun je er zowel een Cellar Tour als Garden Tour boeken. Wij woonden de eerstgenoemde bij en kregen dus uitleg over hoe de wijnen worden gemaakt. Na afloop kun je zes verschillende wijnen proeven. Zo’n tour boek je voor omgerekend ongeveer €5, dus is zeker aan te raden. Loop daarna nog even een rondje door de tuinen heen, ga je zeker geen spijt van krijgen.

c2f4115c-865f-4659-ac88-6ed57f834fb3

Spice Route
Op een andere dag brachten we een bezoekje aan Spice Route in Paarl. Net als de andere adressen is ook dit een wijngaard waar je lekker kunt eten, wijn kunt proeven en leuke ambachtelijke souvenirs kunt kopen. Eigenlijk is Spice Route best een klein dorp te noemen. Er zijn namelijk verschillende ambachtslieden te vinden met ieder zijn eigen specialiteit zoals chocolade, koffie, wijn en sieraden. Wij lunchten hier (wederom inclusief een prachtig uitzicht) en sloegen wat flessen wijn in voor het thuisfront.

2fd74e31-d9b4-4352-a4c1-cfb6bdb6913f

Zoals je hebt kunnen lezen verbleven wij een nachtje in Franschhoek om de wijngebieden op ons gemak te verkennen. Echter, is het ook heel goed te doen om er gewoon een dagtripje vanuit Kaapstad van te maken. Aan jou de keuze! Als je het in ieder geval maar niet laat schieten 🙂

Deze post heeft 4 reacties

    1. Ja was echt genieten! Dankjewel 🙂

    1. Dankjewel 🙂 Prachtig land om m’n nieuwe camera te proberen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: