Travelguide – Zuid-Afrika / Kaapstad

Travelguide – Zuid-Afrika / Kaapstad

Staat Kaapstad op je bucketlist? Dan ben je vast benieuwd naar wat er te doen is en welke bezienswaardigheden het leukst zijn. Bij mij is de stad inmiddels één van m’n favoriete grote steden en dat komt doordat je er zowel een bruisend centrum kunt vinden als prachtige natuur en fijne stranden. Voor mij de ideale combinatie! In dit artikel laat ik je zien welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen, waar je lekker kunt eten en wat fijne verblijfadresjes zijn. Let’s go!

934efb55-1875-4a4f-b931-8d6e307fc2aa

Waar te verblijven?

Milton Lodge
Tijdens onze eerste dagen in Kaapstad verbleven we bij Milton Lodge, een kleinschalig guesthouse in de wijk Sea Point. De locatie is top en het ontbijt is inclusief. Een fijn verblijf met een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. In de straat is volop gratis parkeergelegenheid wat ideaal is wanneer je een huurauto hebt.

Maarten’s Guesthouse
De laatste nacht in Kaapstad brachten we door bij Maarten’s Guesthouse in de wijk Fresnaye. Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden is dit verblijf in handen van een Nederlandse eigenaar. Maarten is een hele goede gastheer en de kamers zijn lekker ruim en van alle gemakken voorzien. Het inbegrepen ontbijt is heerlijk, in de tuin heb je de beschikking over een zwembad en de auto kun je gratis achter de hekken van het verblijf parkeren. Ik voelde me hier meteen thuis en kom bij m’n eerstvolgende bezoekje aan Kaapstad zeker nog eens terug!

img_7007

De leukste eettentjes

La Parada
Dit restaurant is echt een klassieker in Kaapstad en daardoor ook te vinden op meerdere locaties. Wij aten bij de vestiging in V&A Waterfront met uitzicht op de Tafelberg. Prachtig gezicht! Zelf bestelde ik een pokebowl die heerlijk was, maar ook voor juicy burgers en biertjes ben je hier aan het juiste adres.

Bootlegger
Ook Bootlegger heeft verschillende vestigingen in en rondom Kaapstad. Wij liepen naar binnen voor een koffiepauze (voor mij als niet-koffiedrinker een chai latte 😉 ) en dat smaakte erg goed!

Knead Bakery
Nog zo’n top tent met verschillende locaties. Wij lunchten bij de locatie in Muizenberg en dat beviel erg goed. Een uitgebreide kaart met veel verschillende opties. Keuzestress gegarandeerd!

img_6586
img_6936

Jarryd’s Eatery
Bij Jarryd’s Eatery ben je aan het juiste adres voor een goede brunch. Er is voor iedereen wat wils, want er staan zowel fruit en superfoodgerechten op het menu als verschillende broodjes, burgers en eiergerechten. Aanrader! En wanneer je dan toch in de buurt bent, loop even naar binnen bij Mash Boutique voor de leukste ‘Bali style’ accessoires.

La Perla
Voor de lekkerste pasta’s ga je naar La Perla. Een leuk restaurantje aan de boulevard van Sea Point. Het interieur zou wel wat opgeknapt mogen worden, maar het uitzicht maakt alles goed. De ideale plek om tijdens het diner de zonsondergang te bekijken.

Burger & Lobster
In dé straat van Kaapstad, Bree Street, kun je Burger & Lobster vinden. Zoals de naam al zegt kun je hier terecht voor burgers en kreeft. Zelf koos ik voor een Lobster Roll en dat was de beste die ik ooit gegeten had, heerlijk!

img_6929

La Boheme
Op de eerste avond aten we bij La Boheme, een wijnbar en bistro in de wijk Sea Point. Voor nog geen €12 at ik hier een heerlijk stuk mals lamsvlees met couscous en een lekkere salsa. Een goed glas wijn erbij en smullen maar.

De eettentjes waar ik bij een eventuele volgende keer graag een bezoekje aan breng? Schrijf mee: Kloof Street House, Nourish’d, Chinchilla Rooftop, Mantra Cafe, Sheckter’s RAW, The Strangers Club en SeaBreeze Fish & Shell. Genoeg om voor terug te komen ;).

Geen zin om elke avond in een restaurant te zitten? Dat snap ik heel goed! Gelukkig kun je in Kaapstad ook gewoon UberEats bestellen en haal je bij supermarkt SPAR de allerlekkerste kant-en-klare salades en pokébowls. Ideaal voor op je hotelkamer met Netflix of voor op het strand tijdens de zonsondergang.

img_6954

facetune_17-03-2020-08-33-41

Wat te doen?

Oranjezicht City Farm Market
Aan de rand van de wijk Waterfront vind elk weekend de Oranjezicht City Farm Market plaats. Hier haal je de lekkerste verse producten en kun je verschillende kraampjes vinden om je ontbijt, snack en/of lunch te halen. Hele leuke foodfestivalachtige sfeer, dus zeker niet overslaan!

ce4cf3ea-7311-445b-9c86-b6651ec51749
img_6935

Clifton
De stranden van Clifton zijn heerlijk. Voornamelijk omdat de stranden in een baai liggen waardoor je geen last hebt van de Kaapse wind die weleens kan opsteken. Het strand is onderverdeeld in nummers, namelijk 1, 2, 3 en 4. Mijn favoriet? Nummer 4. Verlaat hier wel even je strandbedje voor een kleine wandeling naar nummer 3, want onderweg kom je tussen de rotsen het allermooiste stukje van Clifton tegen.

img_6967

d3ef0ec8-483d-4167-a9c4-649c7ccc0387

Robbeneiland
Misschien niet het allerleukste van je tijd in Kaapstad, maar wel heel interessant wanneer je iets van de geschiedenis van Zuid-Afrika wilt weten. Robbeneiland is de plek waar Nelson Mandela achttien jaar gevangen zat en waar je nu een tour naartoe kunt boeken. Vanaf Waterfront pak je de boot die jein een half uurtje naar het eiland brengt en na drie en een half uur ben je na een interessante middag weer terug in Kaapstad.

def88157-dfc0-4e58-9788-ed1484c83c8e

Helikoptervlucht
Misschien wel hét hoogtepunt tijdens ons verblijf in Kaapstad. Een helikoptervlucht! Wij boekten deze vlucht met een duur van 20 minuten voor omgerekend ongeveer €110. De prijs is inclusief pick-up vanaf je hotel. Terwijl je geniet van de prachtige uitzichten vertelt de piloot je leuke weetjes over de stad. Voor mij was het de eerste keer in een helikopter en ook van bovenaf stelde Kaapstad niet teleur. Hele toffe ervaring!

6d184515-516b-49b6-ae2f-a89e20c7ae8c

Roadtrip over het Kaapse schiereiland
Een roadtrip over het Kaapse schiereiland, ook wel de Cape Peninsula genoemd, mag zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in Kaapstad. Benieuwd naar onze precieze route en de verschillende stops? In dit artikel laat ik het je zien.

6b00f20a-973d-45a5-8fc5-e367fb731733

Kleurrijke wijk Bo-Kaap
De Islamitische wijk Bo-Kaap hebben we gelukkig op de laatste dag in Kaapstad nog mee kunnen pakken. Zo leuk al die gekleurde gevels! Na elke Ramadan worden de huizen opnieuw geverfd, dus de wijk ziet er echt prachtig uit. Stel je navigatie in op Harvest Deli Cafe en je komt middenin de wijk terecht.

img_6974

Hardlopen over de boulevard
Onze terugvlucht vertrok pas ’s avonds laat waardoor we overdag nog graag even de benen wilden strekken. De Tafelberg was in verband met het coronavirus helaas gesloten en Lion’s Head stond in de wolken waardoor we besloten een rondje hard te lopen. De eerste meters vielen door de hoogteverschillen vies tegen, maar toen we eenmaal op de vlakke boulevard liepen waren we dat gelukkig meteen vergeten. Tijdens zonsondergang loop je hier tussen alle locals en voel je je stiekem zelf ook even een inwoner.

img_7352

Wijnen wijnen wijnen
Wanneer je in Kaapstad bent mag een uitstapje naar de verschillende wijngebieden natuurlijk niet ontbreken. Zelf bezochten wij Paarl en Franschhoek en in dit artikel kun je daar meer over lezen.

In verband met het coronavirus en de brand op de Tafelberg hebben we helaas niet alles kunnen doen wat op de planning stond. Zo hadden we graag nog de Tafelberg en Lion’s Head willen beklimmen en een wandeling gemaakt door Kirstenbosch Gardens. Gelukkig had ik het zo naar m’n zin in deze stad dat ik hier zeker nog eens voor terug kom.

c80e86eb-c4eb-49c4-b958-1a9a3df4efe0

Is Kaapstad veilig?

Kaapstad is een stuk veiliger dan ik vooraf had gedacht. Wel is het verschil tussen arm en rijk goed te zien waardoor je, voornamelijk rondom Bree Street, helaas veel daklozen op straat ziet. Wij probeerden eigenlijk altijd redelijk op tijd de deur uit te gaan voor het diner om niet nog ’s avonds laat over straat te hoeven gaan. De eerste paar dagen in Kaapstad hadden we nog geen huurauto, dus pakten we altijd een Uber. Dit werkt heel gemakkelijk via de app, is betrouwbaar en spotgoedkoop.

Heb jij nog aanvullingen op bovenstaand artikel? Laat het dan zeker weten in de comments 🙂

Deze post heeft 2 reacties

  1. Heerlijk, al dat eten! Fijne blogpost dit, ziet er zo mooi uit allemaal! Echt iets om even over weg te dromen nu 🙂

    1. Even virtueel op reis 🧡

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: