Mijn sportweek #1

Mijn sportweek #1

De sportscholen zijn helaas gesloten, dus m’n gebruikelijke Rocycle of High-Studios les zit er de komende tijd niet in. Toch probeer ik het sporten er in te houden door in ieder geval elke dag iets aan beweging te doen. Op deze manier creëer ik in deze rare tijd toch een bepaald ritme voor mezelf en word ik niet lamlendig van het vele binnen zitten. Het lijkt me leuk om dit de komende tijd met jullie te delen en op deze manier mezelf extra te motiveren en jullie misschien ook wel! Lees mee voor mijn sportweek. 

Zaterdag
Op zaterdag rijd ik met m’n broertje naar de Reeuwijkse Plassen waar we een rondje van 6,5 kilometer om de surfplas heen lopen. Na 4 kilometer houden we even een korte pauze en genieten we aan het water even van het zonnetje. 

Zondag
Ook op zondag is het weer heerlijk weer en dus besluit ik om m’n dagelijkse workout in de tuin te doen. Ik begin met een kwartiertje hoepelen om op te warmen. Vervolgens doe ik zowel de Inner Thigh (10 min), Small Waist (10 min) als de Butt Workout (15 min) van Sanne Vloet. 

Maandag
Ook op maandag doe ik weer een workout via Youtube van Sanne Vloet. Deze keer ga ik voor de Full Body van 20 minuten. Ik sluit af met een kwartiertje hoepelen. 

Dinsdag
Op dinsdag gebruik ik m’n lunchpauze voor een rondje hardlopen. Ik ren 8 kilometer en loop daarna nog een kilometer uit om even af te koelen. Hallo rood hoofd! Ik merk dat m’n lichaam echt weer moet wennen aan warmere temperaturen tijdens het sporten, dus ik loop langzamer dan normaal. Ach, niet erg, toch weer lekker bewogen. 

Woensdag
Op woensdag moet ik me er echt toe zetten om even wat aan beweging te doen. Ik loop naar de supermarkt (6000 stappen) en heb daarna echt alleen maar zin in bankhangen. Toch hoepel ik tijdens een aflevering van Jinek nog 20 minuten (stuk minder erg wanneer je iets op TV aan het kijken bent!) en pers ik er nog een Ab Workout (15 min) van Romee Strijd uit. Daarna plof ik welverdiend op de bank met deze avocado chocolademousse van Miljuschka. Aanrader!

Donderdag
Op donderdag neem ik de middag vrij, want ik heb met m’n opa afgesproken om een rondje te gaan fietsen. We besluiten om vanuit Gouda naar Ouderkerk aan de IJssel te fietsen en even bij m’n nichtje die in een chocolaterie werkt langs te gaan. In totaal tikken we ruim 30 kilometer aan. Wel op de elektrische fiets, dat dan weer wel ;). 

Vrijdag 
Op vrijdag gebruik ik m’n lunchpauze weer voor een hardlooprondje. Ik hoef geen moeite te doen om te gaan, want wederom schijnt het zonnetje weer volop en ben ik na een ochtend werken wel toe aan een frisse neus halen. Na twee moeizame runs eerder deze week liep ik vandaag 5 kilometer in 22 minuten. Volgens mij een PR! 

Benieuwd naar meer favoriete workout video’s? Een tijdje terug schreef ik er al een apart artikel over welke je hier kunt vinden. Sporten jullie ook gewoon door in deze rare periode?

Deze post heeft 8 reacties

 1. Jeeeeeetje wat voel ik me nu lui hahaha. Lekker bezig hoor! Ik ben voornamelijk aan het wandelen en fietsen (als het mooi weer is) en sta een paar keer per week op de crosstrainer. Maar zo actief als jij ben ik bij lange na niet haha.

  1. Ach, is ook al goed toch Saar 🙂 Toppertje!

  1. Zeker doen 🙂 Veel plezier / succes!

 2. Wat ben je goed bezig! Ik sport zelf zo’n 2 à 3 keer in de week vanuit huis en doe dan een (mini) work-out voor mijn benen, billen, buik en armen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk naar buiten te gaan.

  1. Ook lekker bezig dus 🙂 Topper!

 3. Leuk om te zien hoe je bezig blijft deze tijd. Je moet er zelf wat van maken he! 🙂 Hoe leuk dat je met je opa zo’n eind fietst!

  1. Precies 🙂 En zo behoud ik m’n conditie in ieder geval een beetje! Ja leuk he 🙂 En al die verhalen die hij dan ook heeft over vroeger!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: