Mijn sportweek #2

Mijn sportweek #2

Zoals ik jullie vorige week al vertelde lijkt het mij leuk om in deze rare periode met Corona mijn sportweek met jullie te delen. Nu de sportscholen gesloten zijn moeten we toch creatief zijn en op een andere manier aan de bak. Daarnaast kunnen we elkaar op deze manier hopelijk een beetje extra motiveren om te blijven bewegen ondanks het vele binnen zitten! Lees mee voor mijn sportweek.

Zaterdag

Op zaterdag dook ik lekker de tuin in voor een full-body workout. Ik trainde m’n benen, m’n buik en armen. Heerlijk voldaan gevoel achteraf!

Zondag
Ook op zondag was ik in de tuin te vinden. Na een heerlijk uitgebreid paasontbijt deed ik een full-body workout en trainde ik daarna de billen nog extra met deze workout van Sanne Vloet.

Maandag 
Op Tweede Paasdag rende ik ’s ochtends een ronde van 6 kilometer wat gelukkig best makkelijk ging. Daarna was het tijd voor de restjes van het paasontbijt van een dag eerder. Extra lekker nu ik écht trek had.

Dinsdag 
Als warming-up deed ik de 15 min Dance Cardio Workout. Begin je net met sporten? Dan kan ik je echt dit soort video’s aanraden, omdat je met dit soort workouts eigenlijk helemaal niet het idee hebt dat je aan het sporten bent, maar bewegen doe je zeker! Vervolgens deed ik de 2 in 1 Flat Belly + Round Booty workout. Beide van Pamela Reif.

Woensdag
Ook op woensdag sportte ik gewoon thuis. Ik deed deze workout voor de buikspieren en deze voor de benen. Alle oefeningen die ik doe zijn trouwens alleen met lichaamsgewicht. Ik gebruik dus geen gewichten en/of elastieken. Lijkt misschien makkelijk, maar met alleen lichaamsgewicht vind ik het soms al best zwaar.

Donderdag 
Op donderdag liep ik een rondje hard. Na een paar honderd meter werd ik al besprongen door een hond waardoor ik tot stilstand kwam en m’n hartslag meteen omhoog schoot. Dit deed me weer beseffen dat ik echt een kattenmens ben ;). Gelukkig rende ik snel weer verder en was ik na een rondje van 7 kilometer rennen weer thuis.

Vrijdag
Op vrijdag was ik ’s middags vrij en hoepelde ik 15 minuten terwijl ik een vlogje op YouTube keek. Daarna deed ik de 30 min Abs + Booty Workout van Pamela Reif. Best pittig, maar een goed begin van het weekend!

Hebben jullie nog aanraders qua workoutvideo’s? 

Deze post heeft 6 reacties

 1. Leuk om te lezen! Ik heb altijd geleerd om rustdagen in te plannen maar zie dat jij dat niet doet. Heeft dat een reden? 🙂
  En qua workoutvideo’s ben ik fan van de Bodycombatles en de Barreworkout van LesMills! Kun je twee weken gratis uitproberen met LesMills On demand.
  Liefs!

  1. Oh wat een goede tip! Ga ik zeker proberen 🙂 Normaal gesproken sport ik nooit elke dag, maar in deze gekke periode met corona vind ik het wel fijn om op deze manier structuur voor mezelf te houden. Daarnaast probeer er ik na een hardloopdag rekening mee te houden dat ik geen workout met veel druk op de benen doe om die zo te laten herstellen 🙂

   1. Ohja ik snap het! Ja, ik sport eigenlijk ook juist meer dan normaal, maar misschien wel wat kortere workouts dan de groepslessen die ik in de sportschool deed. We komen helemaal fit uit deze quarantainetijd haha!

   2. Precies 🙂 Elke dag een kleine workout in plaats van drie dagen een grotere! Heerlijk!

 2. Mooie variaties aan workouts! Meteen maar even aan de slag gegaan…..
  Heb alleen niet zo’n leuk paardestaartje😉…

  1. Goed bezig 🙂 Haha, misschien aan het einde van deze coronacrisis wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: