Eetdagboek – Thuiswerkdag

Eetdagboek – Thuiswerkdag

Nu ik al een maand thuis aan het werk ben leek het mij wel leuk om te laten zien wat ik in de huidige situatie op een werkdag eet. Ik merk dat dit namelijk best wel verschilt van wat ik er normaal gesproken op kantoor bij pak. Doordat ik nu een uur later op sta merk ik bijvoorbeeld dat ik wat minder eet en doordat ik ’s avonds bij m’n ouders aanschuif is ook het avondeten anders (en een stuk veelzijdiger 😉 ) dan normaal. Kijk mee naar wat ik vandaag allemaal naar binnen schoof.

c66b475b-8c3c-47a8-a692-59c4223dfd8e

07:45 – Ontbijt
Eigenlijk begin ik de laatste tijd de dag structureel met een glas gekookt water met citroen, gember, kurkuma en cayennepeper. Een vitamine C bommetje! Volgens mij is het het beste om dit op een lege maag te drinken, maar eigenlijk is m’n ontbijt altijd al op voordat het water genoeg afgekoeld is om te drinken ;). Vandaag koos ik als ontbijt voor magere kwark met een banaan, een handje walnoten en een snufje kaneel. Even ter afwisseling van m’n havermoutje.

302fee5f-14ef-4a9c-8455-a95a09b89f36

10:30 – Tussendoortje
Gisteren was het Koningsdag en ter ere van dat had ik deze worteltaart naar recept van Rens Kroes gemaakt. De helft van de taart was nog over, dus daar nam ik vanochtend nog lekker een stukje van. In de taart zitten voornamelijk gezonde ingrediënten, maar eigenlijk proef je dat helemaal niet. Echt een aanrader! Natuurlijk drink ik er een kop thee bij, want dat drink ik de hele dag door als niet-koffiedrinker.

4af368a3-aa04-4acc-a10f-3b81c1b1817c

13:15 – Lunch
In m’n pauze loop ik een half uurtje buiten. Ook zoiets wat ik elke dag doe of het nou mooi weer is of regent. Altijd even een frisse neus halen! Daarna is het tijd om een lunch klaar te maken. Eigenlijk erg simpel vandaag, namelijk een boterham met kaas, eentje met pindakaas en een rijstwafel met pikante hummus. De laatste tijd bakte ik eigenlijk elke dag een eitje, maar daar had ik deze keer niet zo’n zin in. Wel heel fijn dat je nu je thuiswerkt je lunch gewoon op het moment zelf kunt maken en dus ook kunt nemen waar je op dit moment zin in hebt.

1d3c783d-fa65-4054-89a5-fd42482f9066

16:15 – Tussendoortje
Klaar met werken en dus tijd voor ontspanning! Tijdens het puzzelen geniet ik van dit snackbordje met wortels, een stukje zwartebonenbrownie en wat aardbeien. De laatste twee zijn natuurlijk een gouden combinatie! Naast het snackbordje natuurlijk weer een kop thee. Een uur later heb ik zin in snoep en neem ik een honingdropje. Ik laat het er inderdaad bij eentje, want anders is de zak in een mum van tijd leeg ;).

fb5aa61f-eeb3-4d7b-bb54-35a8dfde57df

18:00 – Diner
Lekker op z’n Hollands staat het avondeten om 18:00 uur klaar. Nu ik tijdelijk even bij m’n ouders verblijf hoef ik natuurlijk een stuk minder te koken dan normaal en dat is eerlijk gezegd heel fijn! Vandaag eten we beef teriyaki, één van m’n favoriete maaltjes.

30164980-1f9a-4415-a5c5-fbd1b93b935a

20:30 – Avondsnack
Wanneer het avondeten is gezakt doe ik nog wat buikspieroefeningen en daarna eet ik wat kwark met aardbeien, walnoten en stukjes zelfgemaakte brownie. Natuurlijk weer met een kop thee erbij. Heerlijke afsluiter van de dag!

Lijkt het jullie leuk om er de komende tijd elke week een dag uit te pikken en te laten zien wat ik eet? Let me know, dan kan ik dit misschien wel vaker doen 🙂 

 

Deze post heeft 2 reacties

  1. Heel leuk om eens te zien wat iemand anders eet op een dag. De worteltaart van Rens Kroes lijkt mij overigens ook echt lekker!

    1. Leuk om te horen 🙂 Ja is echt een goed recept, heerlijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: