Mijn ervaring met de shampoo bars van HappySoaps

Mijn ervaring met de shampoo bars van HappySoaps

De laatste tijd probeer ik in de badkamer zoveel mogelijk gebruik te maken van producten die zoveel mogelijk uit natuurlijke stoffen bestaan. Op deze manier probeer ik m’n steentje bij te dragen aan een beter milieu én m’n haar beter te verzorgen. Vandaag deel ik mijn ervaring met de plasticvrije shampoo bars van HappySoaps.

Shampoo in vaste vorm

Van HappySoaps kreeg ik onlangs een aantal shampoo bars opgestuurd. Eigenlijk is dit een gewone shampoo, maar dan in vaste vorm in plaats van in een fles. De bars zijn 100% plasticvrij, vegan en natuurlijk. Het merk is opgericht door eigenaren Marcel en Marco om een plasticvrije cosmetica markt te creëren. Zij zeggen:

“Onze zee bestaat op dit moment uit meer dan 5 biljoen stukken plastic. Deze Plastic Soep wordt veroorzaakt doordat wij, de mensheid, een enorme hoeveelheid plastic produceren wat uiteindelijk als afval in de natuur terecht komt. 80% van het plastic afval in de zee is afkomstig vanaf het vaste land. Het komt via omwegen als de wind, riolen, grachten en rivieren in de zee terecht. Plastic flessen, zoals shampoo flessen vallen hier ook onder. Door onze ervaring in de cosmetica markt weten wij dat het anders kan. Shampoo bars zijn onze eerste producten die volledig plasticvrij zijn. Dit is het begin. Onze ambitie is om jouw badkamer te vullen met plasticvrije producten en zo de cosmetica markt plasticvrij te maken.”

013c8cb3-afdd-42e8-ad3d-10e4caf6523e

Shampoo Bars

In de webshop van HappySoaps zijn de bars in verschillende geuren verkrijgbaar, zelf koos ik voor Purple Rain, La Vie en Rose en Aloë You Vera Much. Stuk voor stuk geleverd in een fijne papieren verpakking.

Purple Rain
Deze shampoo bar ruikt naar lavendel. Heerlijk! Door het verfrissende en kalmerende karakter ervan is deze bar voornamelijk geschikt voor roos en normaal haar. Naast lavendel bestaat de bar verder uit Shea Butter (verzachtend en rustgevend), quinoa (verstevigend en voedend) en olijfolie (rijk aan antioxidanten).

La Vie en Rose
Heel eerlijk? Deze bar heb ik stiekem uitgekozen door de mooie roze kleur, maar is gelukkig geschikt voor alle haartypes. Net zoals Purple Rain bestaat ook deze bar uit Shea Butter, quinoa en olijfolie.

Aloë You Vera Much
Ook deze bar ruikt weer heerlijk en is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar. De van nature aanwezige vitamines, oxidanten en natuurlijke enzymen van de aloë vera helpen tegen een jeukende hoofdhuid en roos. Ook hier zit weer Shea Butter, quinoa en olijfolie in.

37c0c329-b0bf-4ba5-9b05-d05f43af3211

De test

In het begin was ik eerlijk gezegd een beetje huiverig, want verdeelt zo’n bar de shampoo wel net zo fijn en gemakkelijk over het haar? Ik probeerde het uit en wreef de shampoo bar tussen de handen totdat deze ging schuimen. Vervolgens bracht ik het, zoals je bij shampoo uit de fles ook doet, aan op de haren en masseerde ik het in. Daarna was het gewoon een kwestie van uitspoelen.

Het schuimen van de bars verraste mij positief. Er komt namelijk behoorlijk wat schuim van af waardoor het gemakkelijk op je haren aan te brengen is. Daarnaast is het gemakkelijk te verdelen en voelt het totaal niet stroef aan. Wel miste ik na de shampoo een conditioner die m’n haar net iets zachter maakt. Gelukkig is HappySoaps momenteel bezig met de ontwikkeling hiervan.

Wist je dat?

Wist je dat er naast Shampoo Bars ook Body Bars verkrijgbaar zijn? En dat je verschillende leuke accessoires bij HappySoaps kunt kopen? Zo vind je in de webshop mooie zakjes en handige reisblikjes voor de bars én zijn er verschillende leuke bamboe houders te koop zodat je de bars ook nog eens fotogeniek kunt opbergen in je douche.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Shampoo Bars zijn voor €8,75 per stuk te koop in de webshop van HappySoaps. Dit lijkt misschien prijzig, maar één bar staat gelijk aan 3 tot 4 plastic shampooflessen. Niet alleen goed voor het milieu dus, maar ook voor je portemonnee!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HappySoaps.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ik vind de bars ook prima werken alleen werkt het liggen op zo’n zeepbakje niet. Ik heb speciaal de houten versie voor 3 bars aangeschaft maar die bars plakken er aan vast en als je ze er dan af hebt gekregen breken er hele stukken af die aan het zeepbakje vast blijven zitten. Ik wil er graag mee door gaan maar dit is best irritant. Kunnen die bars niet aan een touw gemaakt worden?? Misschien werkt dat beter.

  2. Ik gebruik al een tijdje shampoo bars van Happy Soaps en ik ben hier echt tevreden over. Zelf heb ik een gevoelige hoofdhuid en hierdoor merk ik gewoon dat ik geen jeuk en onrust meer heb.

    1. Wat goed om te horen dat je ook tevreden bent 🙂

  3. Klinkt erg goed! Toch ben ik er ook altijd een beetje huiverig voor geweest. Een body bar daarentegen vind ik wel erg prettig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: