Persoonlijke update: Coronavirus, thuiswerken in Gouda en verhuizen!

Persoonlijke update: Coronavirus, thuiswerken in Gouda en verhuizen!

Het is echt weer eens tijd voor een update vanuit mij. Waar ik eerst nog wekelijks een persoonlijk dagboekje plaatste werd dat later maandelijks en bleef het de laatste tijd hier zelfs akelig stil op de blog. Natuurlijk kunnen jullie mij dagelijks volgen op Instagram, maar toch heb ik ook daar niet alles gedeeld. Sinds het uitbreken van het coronavirus en de vakantie naar Zuid-Afrika zijn er namelijk best wel wat dingen in mijn leven veranderd waar ik jullie vandaag even goed over bij ga praten 🙂

75b9d050-42a4-4c0f-9015-4b368534c3d9

Thuiswerken

Op 10 maart verliet ik het kantoor in Hilversum waar ik werk in de veronderstelling dat ik na m’n vakantie gewoon weer zou terugkeren. Een paar dagen eerder deed ik er samen met m’n collega’s zelfs nog een beetje lacherig over van ‘Wel je handen wassen he’ en ‘Niet te dichtbij komen hoor’. Verder liet ik belangrijke papieren en essentiële spullen gewoon in m’n kluisje liggen.

Toentertijd had ik nooit gedacht dat ik na m’n vakantie voor een hele lang tijd niet meer zou terugkeren op m’n vaste werkplek. Het kantoor was zelfs al sinds 13 maart gesloten. Drie (!) dagen nadat we er nog grapjes over maakten en het wel leek over te waaien. Bizar hoe snel dat gegaan is. Eenmaal weer terug in Nederland kletste ik dus niet in de kantine bij met collega’s, maar via Zoom en Teams vanuit huis.

Dat thuiswerken bevalt me nog steeds echt heel erg goed trouwens. Ik ben normaal erg snel afgeleid doordat ik in een kantoortuin werk, maar hier thuis ga ik als een speer. Ik ben een stuk productiever en als ik even wat collega’s wil spreken bel ik ze gewoon via Teams. Daarnaast heb ik geen reistijd, gaat m’n wekker elke dag een uur later en is het soms ook wel lekker om even rustig op te starten in badjas achter de laptop in plaats van al helemaal aangekleed en al op kantoor ;). 

Gouda

Dat thuiswerken doe ik trouwens niet in m’n eigen appartementje in Utrecht. Daar woon ik namelijk op 26m2 waar ik geeneens plek heb voor een tafel en/of bureau. Niet de ideale plek dus om fijn thuis te kunnen werken. Ik koos er dus voor om wat essentiële spullen op te halen en vervolgens een tijdje bij m’n ouders en broertje in Gouda te bivakkeren waar ik gewoon een fijne werkplek heb en überhaupt veel meer ruimte is. Daarnaast was het natuurlijk ook gewoon een stuk gezelliger om met z’n vieren in quarantaine te zitten dan in m’n eentje. Zo wandelden we veel, ging ik af en toe met m’n broertje of een vriendin het centrum in om een ijsje te halen en plofte ik ’s avonds op de bank om met m’n moeder een serie te kijken.

Stiekem genoot ik er echt van om niet veel te kunnen, niet veel te mogen én veel tijd met familie door te brengen. Daarnaast ging ik Gouda ook veel meer waarderen. Waar je na de middelbare school het liefst zo snel mogelijk een nieuwe stad ging ontdekken, merkte ik nu ik weer terug was hoe fijn het hier eigenlijk is. Veel familie en vrienden wonen dichtbij en eigenlijk zit je tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht in waardoor je overal zo bent. Daarnaast heb je toch de voordelen van een stad, maar niet de drukte van bijvoorbeeld steden als Rotterdam en Utrecht waar ik gewoond heb. Gewoond in de verleden tijd ja…

facetune_23-02-2020-14-14-18

Verhuizen

Ik heb de huur van m’n fijne appartementje in Utrecht namelijk opgezegd en zit nu middenin een verhuizing! Ik ga na jaren op mezelf gewoond te hebben weer terug naar het ouderlijk huis. Terug naar Gouda dus. Ondanks dat het wel een beetje gek voelt om op je 27e weer thuis te gaan wonen denk ik wel de goede keuze te hebben gemaakt. Met het thuiswerken wat voorlopig nog wel even zo zal blijven, de huurprijzen die de pan uit rijzen en m’n wens om een huis te gaan kopen (sparen, sparen sparen!) was de keuze snel gemaakt. Daarnaast kwam ik altijd al graag bij m’n ouders en heeft dat ook nooit gevoeld alsof je op visite bent. Ik had altijd nog gewoon m’n eigen kamer en iedereen gaat toch lekker z’n eigen gang. Verder ben je vanaf Gouda binnen 20 minuten in Utrecht en zal ik daar toch bijna elke week nog wel te vinden zijn voor m’n freelance klussen en vrienden :). M’n oude stadsie hoef ik dus niet te missen!

effdc08b-a44e-4d9c-a8aa-8c6e63574674-80925be9-3dcf-4a56-bd37-ec838a6bede7

Klussen

Omdat ik het wel belangrijk vind om in een fijne ruimte te werken en te slapen én ik het leuk vind om met interieur bezig te zijn, hebben m’n vader en ik de afgelopen tijd m’n kamer helemaal opgeknapt. Zo hebben de muren een nieuw kleurtje gekregen en knapte ik een oude sidetable op. Verder zijn we gisteren begonnen aan het in elkaar zetten van een Ikea Pax kast en hopen we die vanavond verder af te maken. Aardige uitdaging nog ;). Daarnaast wil ik m’n bureau van een nieuw kleurtje voorzien en moeten er nog nieuwe gordijnen komen. Nog genoeg te doen dus, maar nu er al wat meubels vanuit Utrecht staan is het echt leuk om te zien hoe snel het alweer helemaal mijn plekkie is. Ik zal jullie binnenkort natuurlijk even het eindresultaat laten zien :). Tussentijdse updates kunnen jullie op Instagram volgen via m’n Stories. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Stoere stap,meid! Heel veel succes met de ‘move’. Home sweet home!
    En.. Toevallig! Fijn hè; de planner van Studio Stationery. Ik heb hem ook! 🙌🏻

    1. Dankjewel 🙂 Ja heel fijn!! Zo blijft het overzichtelijk in tijden van chaos 😉

  2. Jaaa ik denk dat je een hele goede keuze hebt gemaakt! Ben heel benieuwd naar de mini make-over van je (oude) nieuwe kamer!

    1. Ja denk het ook wel 🙂 Geen ‘weggegooid’ geld meer elke maand! Kom ik gewoon lekker vaak naar Antwerpen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: