Deze podcasts raad ik je aan

Deze podcasts raad ik je aan

Regelmatig zet ik een podcast op. Ik luister ze voornamelijk in de auto of tijdens het wandelen. Doordat er podcasts zijn in zoveel verschillende onderwerpen verveelt het eigenlijk nooit. Inmiddels heb ik een aantal favorieten verzameld en in dit artikel ga ik deze met jullie delen.

Man man man de podcast
Ik denk dat veel van jullie deze wel kennen, want ik merk dat deze erg vaak wordt aangeraden. Heel begrijpelijk, want wat zijn deze mannen grappig! Alle drie de mannen werken bij de radio en bespreken iedere aflevering een onderwerp waarin elke keer dezelfde vraag centraal staat: Hoe mannelijk zijn wij eigenlijk? Ze stellen zich kwetsbaar op, lokken elkaar uit de tent en lachen heel wat af. Aanrader!

Zelfspotcast
Nog niet genoeg gelachen? Luister dan eens een aflevering van de Zelfspotcast. In deze podcast nemen jeugdvrienden Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema elke aflevering hun leven en de actualiteiten door. Elke week een rondje dieptepunten, één hoofdonderwerp, kansloze businessideeën en een snoepje van de week. Zoals de naam je al doet vermoeden wordt dit alles gedaan door middel van erg veel zelfspot.

30 Minuten Rauw
In deze podcast nodigt Ruud de Wild elke aflevering een nieuwe BN’er uit voor een diepte-interview. De wekker wordt gezet en vervolgens worden er 30 minuten lang vlijmscherpe vragen gesteld zoals eigenlijk alleen Ruud de Wild dat kan.

FF Relativeren
In deze podcast heeft Kaj Gorgels iedere aflevering een mooi gesprek met een BN’er. Doordat elke aflevering ongeveer een uur duurt gaat hij best wel de diepte in en ben je echt even zoet.

Drive
Nóg een podcast van een BN’er en deze keer van oud-schaatser Mark Tuitert. In elke aflevering gaat hij in gesprek met gedreven atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers.

TBS
Deze podcast ontdekte ik nog maar kort geleden en heb ik echt achter elkaar geluisterd in de auto onderweg naar Antwerpen. In de podcast worden vier patiënten uit een tbs-instelling gevolgd. In zes aflevering geeft journalist Tom Veldhuijzen een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek. Deze podcast heeft mijn kijk op tbs-ers eerlijk gezegd best wel veranderd. Eye-opener!

De Bosbabe Podcast
Mede-blogger Jennie kocht onlangs een houten boshuisje en in deze podcast neemt ze je mee in al haar avonturen en de praktische zaken die bij de aankoop van een boshuisje komen kijken.

Misdaad podcasts
Naast bovenstaande titels luister ik ook erg graag naar podcasts met misdaad als onderwerp. Voorbeeld hiervan zijn De Kofferbakmoord, Deventer Moordzaak, Moord op Patrick, Brand in het Landhuis en Kwaad Bloed. Allemaal waargebeurd en heel erg spannend.

Dat waren ze! Heb jij nog aanvullingen? Laat het dan zeker even weten in de comments.

Deze post heeft 2 reacties

  1. De Zelfspodcast vind ik vooral een heel gezellige podcast, heel chill voor als ik aan het koken of schoonmaken ben. Ik ben nu ook bezig met De Val van Srebrenica en De plantage van onze voorouders, maar ik merk wel dat ik met het luisteren van podcasts (nog) niet zo heel dedicated ben.

    1. Bedankt voor de tips 🙂 Ga ik opzoeken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: