Friday Faves – 24

Friday Faves – 24

De laatste Friday Faves stamt alweer uit april. Ik geef het coronavirus de schuld… Helemaal uit m’n ritme geraakt destijds! Echter, betekent dit wel dat ik de afgelopen periode genoeg nieuwe favorieten heb kunnen verzamelen. Van een favo gezonde snack naar een leuk nieuw kledingmerk. Ik deel ze in dit artikel met je!
 
Favo gezonde snack – Bliss Balls
Wanneer ik op zoek ben naar wat inspiratie voor een zelf te maken gezonde snack neem ik altijd even een kijkje op de website van Foodie-ness. Hier vind je originele, makkelijke én super lekkere recepten die ook nog eens goede voedingsstoffen bevatten. Mijn favoriet is de Carrot Cake Bliss Ball waar ik verschillende variaties op maak. Zo maakte ik onlangs de smaken citroen / kokos en chocolade waar je volgende benodigdheden voor nodig hebt:

Citroen / kokos
50 gram havermout
6 medjoul dadels
handje cashewnoten
sap van een halve citroen
schil van een kwart citroen
1 el gesmolten kokosolie
kokosrasp

Chocolade
50 gram havermout
6 medjoul dadels
handje gemengde noten
2 el gesmolten kokosolie
1 el water
4 el cacaopoeder
kokosrasp

De balletjes zijn heel makkelijk te maken. Het is namelijk gewoon een kwestie van alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) fijnmalen in de hakmolen en rollen maar. Vervolgens rol je de Bliss Balls door de kokosrasp heen voor de finishing touch. Het is het lekkerst om ze eerst even koud te laten worden in de koelkast, maar proef ook zeker even tijdens het maken ;).

Favo Thuisbezorgd bestelling – The Hawaiian Poké Bowl
Deze tip is voor iedereen die in Gouda en omstreken woont. Gisteren bestelde ik namelijk voor het eerst een poké bowl bij The Hawaiian Poké Bowl en dat was zeker niet de laatste keer. Heel lekker! Zelf koos ik voor de Maui Tuna, maar je kunt ook je eigen bowl samenstellen.

Favo drankje – Zzinga Bee
Geen lekkere snack of poké bowl zonder een lekker drankje natuurlijk! Mijn favoriet komt tegenwoordig bij Zzinga Bee vandaan. Zij zijn een startup uit Wageningen en maken een verfrissende honeycider met 4% alcohol. Onlangs vroegen ze mij of ik het drankje wilde proberen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen 😉

Ik ben niet iemand die wekelijks alcohol drinkt, maar tijdens een etentje geniet ik altijd wel van een goed glas wijn. Daarnaast zijn ciders bij mij echt favoriet omdat het eigenlijk gewoon naar limonade smaakt, maar het er toch gezellig uit ziet in zo’n flesje. Zeker met de vormgeving van Zzinga Bee! Doordat drankje lekker licht is, is het ideaal voor tijdens de zomer. Echter, vind ik het zo lekker dat ik het waarschijnlijk ook gewoon in de overige seizoenen zal drinken. Het is fris, licht en door de honing natuurlijk gezoet. Aanrader! Je bestelt je sixpack hier.

Favo nieuwe hobby – Watersporten
Het beoefenen van een watersport is niet nieuw voor mij, vorig jaar maakte ik namelijk al een surftrip naar Marokko, maar de afgelopen zomer zijn er wel twee nieuwe sporten bijgekomen. Namelijk suppen en wakeboarden!

Suppen deed ik onder andere bij de SupSupClub in Utrecht waarvandaan je de Kromme Rijn kunt verkennen. Het startpunt is het Oude Tolhuys waar je onder andere heerlijk kunt lunchen. Leuk dus om dit met elkaar te combineren! Ook in Gouda heb ik al eens gesupt en dit deed ik via Jaba SUP. Verken het centrum van Gouda via de grachten of geniet van de rust op de Reeuwijkse Plassen.

Naast suppen heb ik dit jaar ook voor het eerst gewakeboard. De vriend van m’n nichtje heeft een boot, dus daar konden we lekker achter hangen. Ik had een paar pogingen nodig om te staan, maar als je dan eenmaal staat het is zo’n heerlijk gevoel! Ga ik zeker vaker doen 🙂 Daarnaast het is een goede work-out, want de dag erna had ik aardige spierpijn ;).

Favo merk – By-Bar
Het merk By-Bar kwam ik tegen op Instagram en verraste me meteen. Zoveel leuke items! Helemaal mijn ding. Ik bestelde bovenstaand vestje in, waarschijnlijk wel bij jullie bekend ;), m’n favoriete kleur. Leuk in de zomer met een wit jurkje of in de winter met een dunne col eronder.

Wat zijn jullie favorieten van de afgelopen tijd? Misschien ook nieuwe hobby’s ontwikkeld tijdens de coronaperiode? Ik ben benieuwd!

Deze post heeft 2 reacties

  1. Prachtig vestje. Love By Bar!

    1. Ja he! Hopelijk blijft de kwaliteit ook mooi 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: