Mijn favoriete series op Netflix, Videoland en NPO

Mijn favoriete series op Netflix, Videoland en NPO

Ik ben altijd al een bingewatcher geweest, maar sinds het coronavirus is dit alleen maar erger geworden. Heerlijk toch een serie die je helemaal meesleept en waardoor je niet kan stoppen met kijken? Het is voor mij in ieder geval een fijne manier om na een lange werkdag even te ontspannen. Inmiddels heb ik een aardig lijstje met favoriete series verzameld die ik vandaag met je ga delen. Hier komt ‘ie!

Netflix

Young Wallander
Deze Scandinavische thriller serie is echt nog gloednieuw, maar kan ik je nu al aanraden. De zes afleveringen gebaseerd op de boeken van Henning Mankell vlogen er namelijk doorheen. In Young Wallander wordt de jonge Kurt Wallander gevolgd die net is begonnen als politieagent. Al vroeg in zijn carrière wordt hij geconfronteerd met een gruwelijke moord.  Super spannend en knap staaltje filmwerk.

Undercover
Deze Nederlandse serie is hoogstwaarschijnlijk wel bij jullie bekend, maar toch wil ik ‘m even noemen. Na het succesvolle seizoen 1 staat nu eindelijk het tweede seizoen online! Deze keer spelen niet drugs, maar wapens een grote rol. Kim, die niet meer als undercover agent werkt, ontdekt een illegale wapenhandel in Syrië en België. Om dit op te lossen schakelt ze haar oud-collega Bob in. Helaas zijn niet alle afleveringen achter elkaar te bekijken, maar elke zondag komt er eentje online. Misschien maar goed ook, want anders was ik er misschien alweer doorheen ;).

Quicksand
Deze serie staat al een tijdje op Netflix en speelt zich af in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Op een elitaire kostschool wordt een moord gepleegd en Maja wordt hiervoor gearresteerd. Naarmate de serie vordert, kom je steeds meer te weten over haar achtergrond, de onderlinge relaties met andere personages en recente gebeurtenissen op school. Het script komt van Camilla Ahlgren die ook de populaire serie The Bridge heeft geschreven. Heel spannend!

Rebecka Martinsson
Ook deze serie komt van Zweedse bodem. Wanneer een goede jeugdvriendin onverwachts overlijdt, keert Rebecka terug naar Kiruna, het plaatsje waar ze opgroeide. Al snel ontdekt ze dat haar vriendin is vermoord. Ze besluit niet naar Stockholm terug te keren totdat de zaak is opgelost. Precies wat je van een Zweedse misdaadserie kan verwachten. Je kunt namelijk niet stoppen met kijken. 

Bad Banks
Bad Banks is een serie gemaakt door onze oosterburen en speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Investment Banking zit ook in de financiële problemen en neemt Gabriel Fenge (gespeeld door Barry Atsma) aan om de bank uit de crisis te helpen. Hij moet samenwerken met de jonge ambitieuze Jana wat niet helemaal vlekkeloos verloopt. Origineel, spannend en snel!

De Twaalf
In de Belgische dramaserie De Twaalf worden twaalf burgers opgeroepen als jury van een moordzaak. Zij hebben geen simpele taak. Ze moeten namelijk beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de verdachte, maar ook het leven van de juryleden neemt door de zaak een hele andere wending. De serie is goed opgebouwd en ik vond het interessant om te zien hoe zo’n proces verloopt. Aanrader!

Kalifat
Nóg zo’n goede Zweedse serie! Ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Agent Fatima krijgt een tip dat een terroristische actie gepland is in Zweden. Tegelijkertijd heeft tiener Sulle haar ogen geopend door haar student-assistent waarna ze naar het isis-kalifaat vertrekt. Het lijkt een beetje op het verhaal dat verteld werd in het boek genaamd Laura H., dus als je daarin niet kon stoppen met lezen is deze serie zeker een aanrader.

Unorthodox
In Unorthodox staat Esther Shapiro centraal. Wanneer zij wordt uitgehuwelijkt aan een man die ze niet kent probeert ze uit haar extreem religieuze gemeenschap weg te komen. Het lukt haar en ze belandt in Berlijn, waar ze haar leven opnieuw probeert op te bouwen. Ze droomt van een carrière als muzikant, maar helaas blijft haar verleden haar letterlijk en figuurlijk achtervolgen. Echt een serie die iedereen eens zou moeten bekijken om meer te weten te komen over de zeer orthodoxe gemeenschap.

Over Water
Deze Belgische serie gaat over voormalig tv-ster John Beckers die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in een afkickkliniek gaat John dan ook vol goede moed aan de slag bij het familiebedrijf van zijn schoonvader. In de Antwerpse haven komt hij helaas al snel terecht in de cocaïnehandel.

Op zoek naar meer Netflix aanraders? In 2018 deelde ik ook al een lijstje met tips

Videoland

Bureau 040
In Bureau 040 volgt Ewout Genemans Eindhovense politieagenten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Zo mag Ewout mee met de achtervolgingen, aanhoudingen en invallen. Bureau 040 is een vervolg op Bureau Burgwallen waarin Ewout al meeliep met Amsterdamse agenten. Erg spannend en leuk om te zien wat voor meldingen er allemaal binnenkomen bij de politie.

Deadline 14/10
Deze politieke dramaserie stamt al uit 2012, maar staat gelukkig nog op Videoland. In Deadline 14/10 gaat een populaire rechtse politicus de strijd aan met de zittende burgermeester van Antwerpen. Net dan wordt de stad opgeschrikt door de verdwijning van de veertienjarige Lena. Marianne Smidt, kersverse journaliste bij de krant, volgt het dossier op. Eén van de sporen leidt naar de politieke wereld. Pakkend verhaal, boeiende personages en goed geacteerd. 

NPO Start Plus

Before We Die
In Before We Die is Hanna een agente binnen het team georganiseerde misdaad van de politie in Stockholm. Haar zoon heeft alle banden met haar verbroken omdat zij ervoor zorgde dat hij werd gearresteerd vanwege drugsbezit. Als haar geliefde en collega wordt ontvoerd moet Hanna zijn undercover onderzoek overnemen. Zij zal niet alleen toe moeten treden tot een criminele motorbende, maar ze moet tevens een andere infiltrant beschermen. Om een gewelddadige overname in de criminele onderwereld te voorkomen zal zij moeten vechten voor het leven van haar zoon en een andere familie breken om dat van haarzelf te redden. Deze Zweedse serie heeft echt het niveau van The Killing en The Bridge. Heel goed acteerwerk en boeiend tot het eind.

KLEM
Scenarioschrijver Frank Ketelaar kwam op het idee voor deze Nederlandse serie nadat vastgoedhandelaar Willem Endstra in 2004 dichtbij de school van zijn dochtertje werd geliquideerd en zij hem vertelde dat er een dode man op straat lag. In KLEM wordt het verhaal verteld van nette vader Hugo die te maken krijgt met de beruchte crimineel Marius doordat hun dochtertjes elkaars beste vriendinnen zijn. Bij toeval redt Hugo ook nog eens het leven van Marius. Marius noemt hem vanaf dan zijn beste vriend, maar dat is voor Hugo niet zo handig in zijn functie bij de Belastingdienst. On-Nederlands goed en inmiddels kun je al drie seizoenen van KLEM bekijken.

Zoals je ziet ben ik erg van de (Zweedse) misdaad series. Heb je nog een aanvulling? Laat het dan zeker even weten in de comments. Dan zet ik ‘m op m’n kijklijst 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: