Het Groene Hart verkennen per E-chopper of E-fatbike

Het Groene Hart verkennen per E-chopper of E-fatbike

Sinds kort kun je vanuit Gouda op een wel heel leuke manier het Groene Hart beleven, namelijk per E-chopper of E-fatbike! Verken de Krimpenerwaard, laat je meevoeren langs de Reeuwijkse Plassen of breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het prachtige Kinderdijk. Onlangs mocht ik zelf een tochtje maken en in dit artikel vertel ik je daar graag meer over.

De verschillende voertuigen

Een E-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets waardoor je geheel geruisloos en zonder de natuur te belasten op een ontspannen manier de regio kunt ontdekken. Het voertuig haalt een snelheid van 30 km per uur en heeft een stoer uiterlijk waardoor je aardig wat bekijks trekt.

Minstens net zo stoer zijn de E-fatbikes. Ook met deze elektrische fiets tik je gemakkelijk de 30 km per uur aan. Het voordeel van de E-fatbike is dat je hier geen rijbewijs voor nodig hebt. Bij de E-chopper is dit wel het geval.

Onze reservering en route

Afgelopen zaterdag maakte ik een tochtje met m’n broers en vriend. We reserveerden van tevoren via de website van E-chopper Gouda drie E-choppers en een E-fatbike zodat we een beetje af konden wisselen.

De afhaallocatie van de voertuigen is de fietsenstalling naast de Chocoladefabriek op Klein Amerika. Deze locatie is ideaal, want er is genoeg ruimte om te parkeren en het is de perfecte uitvalsbasis voor verschillende mooie routes. Na een korte uitleg en het bekijken van de routekaart kon het uitje beginnen!

Vanaf de Chocoladefabriek in Gouda reden we richting Haastrecht om vervolgens in de Vlist te lunchen. We vonden een picknicktafel met uitzicht op een molen, dus de beslissing om hier even te stoppen was snel gemaakt. Heerlijk plekje!

Het lunchpakket kregen we mee van Kruim en bestond per persoon uit een parelcouscoussalade met kip, een sandwich met zalm, een sandwich met carpaccio en een smoothie. Stuk voor stuk heel erg lekker en meteen een goede bodem voor een middagje toeren. Deze, en andere lunchpakketten, zijn bij te bestellen met het reserveren van de voertuigen. Zo maak je er meteen echt een compleet uitje van.

Na de lunch vervolgden we onze weg naar Schoonhoven, een karakteristiek dorpje waar het zeker even de moeite waard is om te stoppen.

We haalden koffie en taart bij Boutique Café Lien en dronken dit op in het zonnetje.

Vanuit Schoonhoven vervolgden we onze weg langs de lek via Ammerstol en Bergambacht naar Berkenwoude. Op een rustig landweggetje maakten we nog wat foto’s, want eerlijk is eerlijk deze voertuigen zijn uniek! Daarna was het weer tijd voor een snack. Van Kruim hadden we ook nog blikjes fris en lekkere mueslirepen meegekregen en die gingen er goed in. Na een kleine pauze was het helaas alweer tijd om terug te rijden. Via Stolwijk reden we naar de Chocoladefabriek in Gouda waar het na een lange, maar mooie tocht door de Krimpenerwaard tijd was om de voertuigen weer in te leveren.

Ik vind dit uitje echt voor herhaling vatbaar, want we hebben alle vier genoten en er is nog zoveel te zien hier in de buurt. Daarnaast is het ook tof om te doen tijdens een date, met een groep vrienden of een teamuitje. Het leuke is dat dit uitje zelfs nu al kan, want het is volledig coronaproof. Alle mogelijkheden voor verhuur kun je vinden op de website van E-chopper Gouda. Je huurt een E-chopper of E-fatbike al vanaf €37,50 voor 3 uur.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E-chopper Gouda.

 

Deze post heeft een reactie

  1. Dit ziet er zo leuk uit! Mooie foto’s ook. Tof dat jullie van die leuke uitjes plannen, ik ga eens kijken of ik zoiets hier in de buurt ook kan regelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: